neděle 30. listopadu 2014

Leklé ryby jsou všude mezi námi

A na první pohled nejdou poznat...

Nesnáším leklé ryby.

    S někým se seznamujete, podáte si ruku, je to slušnost.
Od mala mi doma vtloukávali do hlavy, že pokud si s někým potřesu rukou, musím pevně stisknout, je to takový malý projev úcty k dotyčnému.
Celej gympl to do nás sral třídní při každém předávání vysvědčení. 
A nedejbože, aby mu někdo podal ruku jako leklá ryba, to ho potom ztrapnil před celou třídou.
Prostě jsem se to naučila, od malinka mi mačkali mou malou ručičku jako takový trénink a stejně tak já jsem se se svou nulovou silou snažila druhého opětovně stisknout. 
Je to normální a tak to má být.

    Ale ne. Jsou mezi námi, leklé ryby, bez špetky slušnosti.
Měla jsem s několika tu čest. Většinou je už nikdy nechci vidět, pokud to jde.
Jednou jsem se bohužel musela seznámit se slečnou, která měla místo pravé ruky uzenou makrelu, snad to byla jen náhoda, že jsme si potřásly rukou u mražáků v Tescu.
A dala tomu korunu, když pisklavým hláskem řekla: „Ahojky, já jsem Veronika, ale můžeš mi říkat Verčo.
Dobře, pohoda, nezáleželo mi na ní, odbyto. Už si ani nejsem jistá, že se tak jmenovala.
Kdyby ovšem ona neměla potřebu někde tvrdit, že jsem jí ručku zmáčkla jako projev nenávisti. Jaké nenávisti? Nenáviděla jsem jí až potom...
A u chlapů je to snad ještě horší!

    Pak jsou taky typy, jak bych to popsala... Podáte jim ruku a těsně před stisknutím pokrčí prsty a vy tak nemáte možnost ruku pořádně uchopit a on (ona) samozřejmě taky ne. Řekla bych, že to snad je ještě horší, protože pak to vypadá, že ani jeden z vás se neumí chovat. Na rozdíl od makrel, kde je jasný, čí výchova (nevýchova) selhala.

    Prostě tohle nedávám, až mě někde potkáte a budete se se mnou chtít i po přečtení mých článku seznámit, prosím, nebuďte voli a pořádně mě zmáčkněte. I vy chlapi, já to už nějak ustojím. Raději mi rozdrťte klouby, než abych držela vaše leklý ryby.




Děkuji za pozornost a chovejte se slušně!

5 komentářů:

  1. Pěkný názor. :) Já zrovna tohle moc neprožívám a hlavně si moc nepodávám s lidmi ruce. Né, že bych byla neslušná, ale spíš k tomu nemám vůbec příležitosti. :) A když už ano, tak tenhle případ moc nezažívám. :)
    Janie Reinde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * Pěkný článek
      To se hodí víc. :D

      Vymazat
    2. Článek/názor, to je fuk. :D Je to v podstatě obojí.
      A každého holt irituje něco jiného. U mě je toho víc, třeba se rozepíšu v dalších článcích, kdo ví. Zatím se snažím ovládat a hlavně usmívat! :D:)

      Vymazat
  2. Souhlasím...jakmile mi někdo nezmáčkne ruku, tak si hned udělám špatný názor. Bohužel je to tak... Taky jsem byla vychovávaná, aby se ruka pořádně stiskla. ;-) fajn článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že v tom nejsem sama. ;) Takže mě moc těší *STISK* :D

      Vymazat